Αρχική » ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ IFBB

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ IFBB

by admin

Δεν το ρισκάρει ο πρόεδρος της IFBB δόκτωρ Ραφαέλ Σαντόχα, (Rafael Santonja) ο κίνδυνος του κορωνοϊού ανάγκασε την  IFBB  να δημιουργήσει το πρωτόκολλο συμμετοχής στους αγώνες –  IFBB Covid-19. Τα νέα  μέτρα είναι αυστηρά,  στόχος είναι, κατά προτεραιότητα, η υγεία των αθλητών, των στελεχών, των θεατών, και των οικογενειών τους.

Στο ζύγισμα

Αντισηπτικά, και θερμόμετρα θα βρίσκονται στην είσοδο. Όλο το προσωπικό πρέπει να έρχεται με προστατευτική μάσκα, αθλητές, κριτές και αξιωματούχοι. 

Η χρήση γαντιών είναι υποχρεωτική για κριτές , αξιωματούχους και στατιστικολόγους, όχι για τους αθλητές. Η διαδικασία ζύγισης θα γίνεται σε ξεχωριστό δωμάτιο. Ο αριθμός των αθλητών στο δωμάτιο θα έχει το μέγιστο αριθμό ανάλογα με τα τετραγωνικά  μέτρα του χώρου ζύγισης, και η ελάχιστη απόσταση θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου αναμονής (μεταξύ 1,5 και 2 μέτρων). Βασικά, το πολύ ένα άτομο ανά 5 τετραγωνικά μέτρα (ένα δωμάτιο 100 Mtrs θα έχει το πολύ 20 άτομα)

Η είσοδος και η έξοδος του χώρου ζύγισης πρέπει να ελέγχονται από το προσωπικό ασφαλείας για να αποφεύγεται η είσοδος άλλων ανθρώπων ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΓΙΣΗ, θεατές κ.α

Οι κριτές, οι στατιστικολόγοι και οι αξιωματούχοι θα έχουν τη μάσκα ανά πάσα στιγμή. Θα διατηρούν την απόσταση ασφαλείας (1,5 – 2m.) θα  φορούν γάντια.
Οι αποστάσεις μεταξύ των κριτών, των στελεχών και των στατιστικολόγων και των αγωνιζομένων θα είναι ακριβώς το ίδιο ανά πάσα στιγμή, επιτρέπεται μόνο προσέγγιση για μέτρηση ύψους και πάντα, είναι σκόπιμη η πλευρική προσέγγιση σε σχέση με τον αθλητή.
Συσκευές ζύγισης: προτείνονται  συσκευές που έχουν το σκόπευτρο μακριά από την πλατφόρμα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Στην είσοδο και στο εσωτερικό  θα υπάρχουν δοχεία υδρο-αλκοολικού τζελ.  Όλο το προσωπικό πρέπει να έρχεται με προστατευτική μάσκα. αθλητές, ασφάλεια και αξιωματούχοι.
Οι μάσκες από τους αθλητές  θα είναι προαιρετικές.  Η χρήση γαντιών είναι υποχρεωτική για κριτές, αξιωματούχους,  ασφάλεια και προπονητές, αλλά όχι για τους αθλητές.  Στην περιοχή των παρασκηνίων, ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται μέσα θα ανακοινώνεται αμεσα. Πάντα υπό την κανονική χωρητικότητα (προτείνεται το μέγιστο 30 έως 49%. Για τον εν λόγω εξορθολογισμό της χωρητικότητας, οι κατηγορίες θα δοθούν σύμφωνα με το
πρόγραμμα του διαγωνισμού, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε 2 ή 3 κατηγορίες και μόλις εγκαταλείψουν το μέρος, και προτού μπει η  νέα ομάδα κατηγοριών, το μέρος θα είναι πλήρως καθαρό και θα έχει απολυμανθεί.

Στην  περιοχή των παρασκηνίων γενικά μπορεί να επιτρέπεται μόνο η διέλευση:
Σε αθλητές, υπεύθυνους της διαδικασίας για των αγώνα, ασφάλεια.  Γιατροί κατά του ντόπινγκ στην περιοχή που έχει οριστεί για αυτό και για όσο χρονικό διάστημα λαμβάνονται μέτρα υγιεινής
και έχουν ληφθεί υπόψη.
Στην περιοχή πριν από την σκηνή, οι σειρές των αθλητών θα τακτοποιηθούν ανά  κατηγορίες με την αντίστοιχη κοινωνική απόσταση και, ει δυνατόν, ακόμη και με πινακίδες σήμανσης  στο
έδαφος. Όλοι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή –  αμέσως μετά τον αγώνα τους. Αυτοί δεν θα επιτρέπεται να παραμείνουν στην περιοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το απαραίτητο για τον διαγωνισμό – αγώνα τους.

Εδώ να σημειωθεί πως δίνονται οδηγίες για την διαδικασία βαψίματος των αθλητών που πρέπει να γίνεται εάν είναι δυνατόν στο ξενοδοχείο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός  στα παρασκήνια. 

Το πρότυπο που εφαρμόζεται για το μαύρισμα είναι παρόμοιο με αυτό των άλλων διαδικασιών. Αναμονή περιοχή με επαρκείς αποστάσεις μεταξύ αθλητών που περιμένουν τους υπεύθυνους για το βάψιμο  χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος  για προπονητές ή συνοδούς.
Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας μαυρίσματος θα εργάζονται με προστασία προσώπου με προσωπίδα, η οποία θα καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο και, επιπλέον, μια μάσκα.
Θα βρίσκονται στην είσοδο και την έξοδο, καθώς και στις περιοχές παροχής υπηρεσιών, υδρο-αλκοολικές γέλες, για εύκολη απόρριψη. Η περιοχή που προορίζεται για τη βαφή πρέπει να  εξαερίζεται  και να απολυμαίνεται. με διάλυμα υδρογονοαλκοόλης με ψεκασμό ή νερό και διάλυμα λευκαντικού συχνά.

ΚΡΙΤΕΣ

Οι διανεμητές και τα θερμόμετρα υδραυλικής αλκοολικής γέλης θα βρίσκονται στην είσοδο. Θα ακολουθηθούν οι γενικοί κανόνες που θεσπίζονται σε κάθε χώρα.  Σε κάθε περίπτωση, η χωρητικότητα θα είναι κάτω από το μισό της μέγιστης επιτρεπόμενης.

Οι κριτές θα φορούν γάντια και μάσκες. Οι κριτές θα κάθονται με την απόσταση ασφαλείας ανά πάσα στιγμή, εάν είναι απαραίτητο, ακόμη και να μην κάθονται στη γραμμή
αν όχι, θα ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ  ζιγκ ζαγκ.  Οι διανεμητές υδροαλκοολικής γέλης θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των κριτών. Στην ιδανική περίπτωση, η χρήση μηχανογραφημένων συστημάτων κρίσης  θα χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθεί η παράδοση χαρτιών.
 Το μικρόφωνο που θα χρησιμοποιηθεί θα αποστειρώνεται σωστά και θα καθαρίζεται συχνά. Ακόμη και συνιστάται να έχετε ένα δικό σας για τακτική χρήση. Σε κάθε περίπτωση, το μικρόφωνο  να διατηρείται πάντα καλυμμένο από πλαστικό μίας χρήσης, το οποίο να αλλάζει τακτικά.

Κάθε σνακ ή ποτό θα σερβίρεται πάντα μεμονωμένα, δεν θα μοιράζεται ποτέ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ

Ο κριτής της σκηνής θα προσπαθεί πάντα να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας. Οι αγωνιζόμενοι δεν θα φορούν μάσκα ή γάντια οποιαδήποτε στιγμή στη σκηνή.
Οι χώροι μεταξύ των αγωνιζομένων  θα επεκταθούν πέρα ​​από αυτό που είναι συνηθισμένο εκείνη τη στιγμή όταν είναι στη γραμμή .
Οι συγκρίσεις θα είναι το πολύ 5 – 6 αγωνιζόμενων  – αθλητών  με επιπλέον χώρο μεταξύ αθλητή και αθλητή. Για αυτό, οι εντολές για τις πόζες θα επεκταθούν με ένα
επιπλέον χρόνο μεταξύ τους.
Οι στάσεις αφαιρούνται έως ότου εκτελεστεί περαιτέρω παραγγελία ή θα εκτελεστεί με τους αθλητές να βρίσκονται  σε συγκεκριμένα σημεία του δαπέδου.  Στην περίπτωση των αθλητριών  fitness ενδέχεται να είναι απαραίτητο να καθαριστεί το δάπεδο μεταξύ της ρουτίνας των αθλητριών.   Συνιστάται να σημειώνετε το έδαφος με τις θέσεις των αγωνιζομένων κατά τη διάρκεια των συγκρίσεων.

Βράβευση

Οι διαγωνισμοί – ΑΓΩΝΕΣ θα διεξαχθούν χωρίς παρεμβολή (αποκλεισμοί  / ημιτελικοί / τελικοί) και η απονομή  του βραβείου θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά. Για αυτήν την τελετή συνιστάται οι αγωνιζόμενοι να διατηρούν την επιπλέον απόσταση ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα. Τα σήματα θα διατηρηθούν στο έδαφος για τους διαγωνιζόμενους βάσει του τυπικού της IFBB – πρωτόκολλο. Τα βραβεία, τόσο τα τρόπαια όσο και τα μετάλλια, θα κατατεθούν στο πάτωμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του πριν από την κλήση των αθλητών. Ένας ή δύο αξιωματούχοι  θα σταθούν και στις δύο πλευρές των αθλητών για την επίσημη φωτογραφία και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος, εάν υπάρχει. Επιπλέον, πριν από το άνοιγμα του χώρου και μετά το κλείσιμο του, για διαγωνισμούς – αγώνες  που διαρκούν  περισσότερο από μια ημέρα, θα απολυμανθούν στο σύνολό τους.

Για φωτογραφίες πρωτοκόλλου δεν θα επιτρέπεται να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο ή την παρουσία οποιουδήποτε άλλου εκτός από τους πρωταθλητές του Overalls που θα έχουν επίσης τα τρόπαια στο έδαφος. Αυτή τη στιγμή, οι αντίστοιχες προσωπικότητες μπορούν να προσεγγίζονται πάντα διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας.
Στην περίπτωση διεθνών εκδηλώσεων, το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στη ρεσεψιόν του αεροδρομίου θα αποτελείται από τους αξιωματούχους  που είναι υπεύθυνοι για τη ρεσεψιόν και τις αφίξεις εξοπλισμού επαρκώς εφοδιασμένοι με μάσκες και γάντια, επιπλέον με υδροαλκοολικό τζελ στη  διάθεσή τους στην περιοχή εργασίας τους.

Μεταφορές:

Η μεταφορά πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λεωφορεία θα έχουν μέγιστη 40% της χωρητικότητας τους, διατηρώντας τα διπλά καθίσματα για ατομική χρήση.
Ξενοδοχείο: σε περίπτωση που υπάρχει επίσημο ξενοδοχείο, πρέπει να διασφαλίζεται ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια  από τον χώρο του διαγωνισμού, διαφορετικά, εάν τα λεωφορεία είναι απαραίτητα, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αποστάσεις κατά τη χρήση τους.

Τεχνικές συναντήσεις, συνέδρια, κ.λπ.: η αίθουσα θα τακτοποιηθεί έτσι ώστε και τα δύο, προεδρικό τραπέζι και η περιοχή των συμμετεχόντων να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις. Στην είσοδο και στο δωμάτιο θα υπάρχουν διανεμητές υδροαλκοολικού τζελ


COMPETITION PROTOCOL IFBB COVID19
In relation with the COVID 19 pandemic and its influence on sports activities, the IFBB
have prepared this document, with recommendations for security measures and
procedures to be implemented in conducting bodybuilding & fitness competitions .
It includes a series of actions that must always be adopted in accordance with the
regulations and provisions of the national authorities, also bearing in mind that its
objective is, as a priority, the health of athletes, officials, spectators, families and our
human environment.
For this protocol, different medical and legal advice has been applied, being only a
guide of basic security health measures, since, these rules can be updated, modified or
canceled, according to the national legislation of the country in which any event is taking
place.
WEIGHING

  •  Hydro alcoholic gel dispensers and thermometers will be located at the entrance.
  •  All personnel must come with a protective mask; competitors, judges and officials.
    The use of gloves is mandatory for judges, officials and statisticians, but not for
    competitors.
  •  They will only be allowed to withdraw them in the Photocall area duly isolated from the
    rest of the weighing procedure (in a separate room but nearby).
  • The number of athletes in the room will have a maximum according to the square
    meters of the weighing room, and the minimum distance will be maintained during the
    waiting time (between 1.5 and 2 meters). Basically a maximum of one person per each 5
    square meters ( a 100 Mtrs room will have a maximum of 20 persons
  •  The entrance and exit of the weighing room must be controlled by security personnel
    to avoid crowds.
  •  The judges, statisticians and officials will have the mask at all times. They will maintain
    the safety distance (1.5 – 2m.) And wear gloves.
  •  The distances between the judges, officials and statisticians and the competitors will be
    exactly the same at all times, only approach for height measurement is allowed and
    always, being advisable the lateral approach with respect to the competitor
    Weighin devices:, we recommend devices that have the viewfinder away from the
    platform.
    BACKSTAGE
  •  There will be hydro-alcoholic gel dispensers at the entrance and inside the area
  •  All personnel must come with a protective mask; competitors,, security and officials.
    Masks by competitors will be optional.
  •  The use of gloves is mandatory for judges, officials, security and coaches but not for
    competitors.
  •  In the backstage area, the number of people allowed inside will be announced in
    advance. Always below the normal capacity (we recommend 30 to 49% maximum.
  •  For said rationalization of the capacity, the categories will be given according to the
    program of the competition.
  •  only 2 or 3 categories may be allowed to access and as soon as they leave the place,
    and before the new group of categories enter, the place will be fully clean and
    desinfected.
  •  The backstage area in general may only allow the passage of:
  • Athletes
  •  Officers in charge of the procedure
  •  Security
  •  Anti-doping doctors in the area designated for it and as long as hygiene measures
    have been taken into account.
  • In the area immediately before the stage, the rows of competitors will be arranged by
    categories with the corresponding social distance and if possible even with signs on the
    ground.
  •  All competitors must leave the area immediately after their competition. They will not
    be allowed to stay in the area for longer than necessary for their competition.
    TANNING
  • This procedure is recommended to be carried out in some area of the Hotel, on the
    day or moments before the competition. This will allow the backstage area to be more
    free of activities. It is also possible to complement the action and service provided in the
    hotel, with a special area in the backstage for this service.
  •  We have to take into account that crowds must be prevented and that the time will
    have to be longer.
  •  The standard applied for tanning is similar to that of the other procedures. Waiting
    area with adequate distances between athletes waiting for the service. Athletes will be
    alone waiting for the provision of this service, to help avoid crowds, not being a permitted
    area for coaches or companions.
  • The people in charge of the tanning service will be working with a facial protection
    screen, which will cover the entire face and, in addition, a mask.
  •  They will be located at the entrance and exit, as well as in the service provision areas,
    hydro-alcoholic gels, for easily disposal.
  •  The area intended for the dye must be of easily ventilation and will be disinfected with
    hydro alcohol solution by spray or water and bleach solution frequently.
  •  Bleach water solutions should be made taking the necessary measures and protection
    for a substance as aggressive as bleach. In no case should it be heated and in no case
    should bleach be mixed with any other product than cold water.
    AUDIENCE and JUDGES
  •  Hydro alcoholic gel dispensers and thermometers will be located at the entrance.
  •  The general rules established in each country will be followed.
  •  In any case, the occupancy will be below half the maximum allowed.
  •  The judges will wear gloves and masks.
  •  The judges will sit with the safety distance at all times, if necessary even not sitting in line
    if not zig zag will be observed.
  •  Hydroalcoholic gel dispensers will be placed on the judges’ tables.
  •  Ideally, the use of computerized judging systems will be used to avoid passing papers.
  • The microphone to be used will be properly sterilized and cleaned frequently. It may
    even be advisable to have a own one for regular use. In any case, the microphone will
    always be kept covered by a disposable plastic, which will be changed regularly.
  •  Any snack or drink will always be served individually, never shared.
    SCENARIO COMPETITION
  •  The stage judge will always try to keep the safety distance.
  • Competitors will not wear a mask or gloves at any time on stage.
  •  The spaces between competitors will be expanded beyond what is usual at the time
    when they are in Line .
  •  Comparisons will be of a maximum of 5 – 6 competitors with an extra space between
    competitor and competitor. For this, the orders for the poses will be extended with an
    extra time between them.
  •  Posedowns are removed until further orderOr shall be performed with the athletes
    situated on specific floor marks.
  •  In the case of fitness competitors, it may be necessary to clean the floor between
    routines
    It is recommended to mark the ground with the positions of the competitors during the
    comparisons.
    PRIZES AWARDS
  • competitions will take place without interrumption (eliminations/semifinals/finals) and
    the award presentation will take place consecutively
  •  For this ceremony it is recommended that the competitors keep the extra distance
    while they wait for the results
  •  The marks will be kept on the ground for the competitors based on the typical IFBB
    protocol.
  •  The prizes, both trophies and medals, will be deposited on the floor throughout the
    stage, prior to the athletes’ call.
  •  One or two officers will stand on either side of the athletes for the official photo and
    listen to the national anthem, if applicable.
  •  Additionally, before the opening of the venue, and after its closure, for competitions
    lasting more than a day, it will be disinfected in its entirety
  •  For protocol photos they will not be allowed to approach each other or the presence
    of anyone else except for the Overalls champions who will also have the trophies on the
    ground. At this moment, the corresponding personalities can be approached, always
    keeping the safety distance.
  •  In the case of international events, the protocol to be applied at the airport reception
    will consist of the officers in charge of the reception and equipment arrivals being
    adequately provided with masks and gloves, additionally having hydro alcoholic gel at
    their disposal in their job area.
  •  Transport: Transport must be carried out taking into account that the buses will go to a
    maximum of 40% of their capacity, keeping the double seats for individual use and ideally
    zigzagging the People.
  •  Hotel: in case there is an official hotel, it must be ensured that it is within walking
    distance from the competition venue, otherwise, if buses are necessary, the safety
    distances in their use must be taken into account.
    Technical meetings, congresses, etc .: the room will be arranged so that both the
    presidential table and the participants’ area maintain safe distances.
  •  There will be hydroalcoholic gel dispensers at the entrance and inside the room

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα