Αρχική » Οπισθοχώρηση του bodybuilding;

Οπισθοχώρηση του bodybuilding;

Kοινή διαπίστωση είναι πως το παραδοσιακό bodybuilding έχει οπισθοχωρήσει με την μορφή που γνωρίζαμε, και αυτό έχει γίνει "κτήμα σκέψης" από τους διοργανωτές που επιδιώκουν να προσελκύσουν νέους fans

by admin

Όταν μια δραστηριότητα σου αποφέρει κέρδη δεν προσανατολίζεσαι σε διαφορετικές δραστηριότητες, η βιομηχανία του fitness με την ευρεία έννοια  του όρου επιδιώκει το άνοιγμα της βεντάλιας σε πολλές μορφές άθλησης πέρα από το bodybuilding,  όμως σε αυτή την περίπτωση έμμεσα αποδέχεται την οπισθοδρόμηση του αθλήματος της σωματικής διάπλασης.

Μετά τα Bikini τα Fitness Challenge και τα kettlebell οπισθοχώρηση του bodybuilding;

Οι διοργανώτριες αρχές ανά τον κόσμο αντιλαμβανόμενες την επιτακτική ανάγκη της προσέλευσης νέων θεατών εισήγαγαν νέες μορφές προβολής όπως τα Bikini όπου νεαρές γυναίκες με πιο αισθησιακό ποζάρισμα θα αναδείκνυαν το κορμί τους. Ουσιαστικά ένας κράχτης που θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον πολλών fans

Σε ένα διαφορετικό επίπεδο η ομοσπονδία του Δόκτωρ Ραφαέλ Σαντόχα προχώρησε ακόμη περισσότερο με την κατηγορία γυναικών EUROPEAN FIT MODEL όπου καλλίγραμμες γυναίκες ποζάριζαν με βραδινές τουαλέτες, ως μια προοπτική που θυμίζει πραγματικά καλλιστεία!

Στην δυναμικότερη εκδοχή η βιομηχανία και κατόπιν οι διοργανωτικές αρχές συμπεριέλαβαν διαφορετικές εκφάνσεις άθλησης όπως οι αγώνες πρόκλησης φυσικής κατάστασης Fitness Challenge , και αγώνες άρσης δραμιών ή kettlebell Lifting, όλα υπο την εποπτεία δοκιμασμένων διοργανωτικών αρχών του bodybuilding και fitness

Fitness Challenge στο  Arnold Classic στην Σεβίλλη της Ισπανίας 

  kettlebell Lifting

Είναι ξεκάθαρο ότι το επιχειρηματικό πλαίσιο επιβάλει καινοτόμες δραστηριότητες στους διοργανωτές , απέναντι στις προκλήσεις άλλων δημοφιλών αθλημάτων και κοινωνικών δραστηριοτήτων, κυρίως σε μία εποχή όπου το διαδίκτυο επιβάλει τους δικούς του κανόνες.

Πάρα ταύτα κοινή διαπίστωση είναι πως το παραδοσιακό bodybuilding έχει οπισθοχωρήσει με την μορφή που γνωρίζαμε, και αυτό έχει γίνει “κτήμα σκέψης” από τους διοργανωτές που επιδιώκουν να προσελκύσουν νέους fans και εν δυνάμει καταναλωτές της βιομηχανίας του fitness, σε ότι αυτή εκπροσωπεί στον αθλητικό εξοπλισμό και τις τροφές για την άθληση.
Από την άλλη πλευρά η μικρότερη – παραδοσιακή κοινότητα του bodybuilding αντιλαμβανόμενη τις νέες εξελίξεις κοιτά με καχυποψία την εισβολή των νέων δραστηριοτήτων στο δικό της πεδίο, χωρίς όμως προς το παρών να έχει την δυναμική που απαιτείται για να αντιδράσει καταρχάς στο επίπεδο του μάρκετινγκ.


H βάση του bodybuilding είναι ισχυρή, διατηρεί τα ιδεώδη και τις αρχές του αθλήματος, ακολουθώντας όμως παραδοσιακές νόρμες που δεν εκπροσωπούνται με δυναμισμό και εξωστρέφεια στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και τα media. Οι προσωπικότητές που θα έχουν την καλλιέργεια πνεύματος και την διορατικότητα μπορούν να προσφέρουν, απαραίτητη όμως είναι και η οικονομική – ισχυρή βάση που θα στηρίξει την κοινωνικοποίηση του αθλήματος απέναντι στους επίδοξους μνηστήρες που έχουν εισβάλλει στην εστία του.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα