Αρχική » Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Pumping Iron»

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Pumping Iron»

O George Butler σκηνοθέτης και παραγωγός του «Pumping Iron» πέθανε σε ηλικία 78 ετών

by admin

Το «Pumping Iron» είναι η ταινία – ντοκιμαντέρ που σημάδεψε την ιστορία του bodybuilding. O George Butler σκηνοθέτης και παραγωγός του «Pumping Iron» έφυγε από την ζωή  σε ηλικία 78 ετών, την είδηση επιβεβαίωσε και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Rest in peace to my friend George Butler. Read my full statement above

Γεννημένος στην Αγγλία το 1943, ο Μπάτλερ μεγάλωσε στη Σομαλία, την Κένυα και τη Τζαμάικα. Σπούδασε στο Κολλέγιο De Carteret στη Τζαμάικα, στο Groton School και στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill.

 

Η αρχή έγινε όταν ο George Butler και o φίλος του Charles Gaines εξέδωσαν το βιβλίο «Pumping Iron». Το βιβλίο του μας εισήγαγε στην καθημερινότητα των bodybuilders όπως οι  Arnold Schwarzenegger , Lou Ferrigno , Franco Columbu, Ed Corney, Mike Katz, Ken Waller, Serge Nubret και άλλοι που ήδη ήταν γνωστοί πριν από  το βιβλίο.

Μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, οι Butler και  Gaines, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ με το ίδιο τίτλο, εστιάζοντας στον διαγωνισμό IFBB 1975 Universe και το Mr. Olympia του 1975 .

Ο κύριος πρωταγωνιστής  της ταινίας ήταν ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στην προσπάθεια του να κατακτήσει τον έκτο του τίτλο στο  Mr. Olympia, ενώ ο νεότερος και μεγαλύτερος σε μάζα Lou Ferrigno επιδίωκε να πάρει τον τίτλο του.

Η ταινία ήταν η απόλυτη ιστορία του αουτσάιντερ, όχι λόγω του τρόπου με τον οποίο εμφανίζεται ο διαγωνισμός στην οθόνη (spoiler alert, ο Σβαρτσενέγκερ ξεκινά την ταινία ως αστέρας του bodybuilding και τελειώνει την ταινία ως ακόμη μεγαλύτερος σταρ του bodybuilding), αλλά λόγω του μεγάλου μήκους της που πήγε Butler για να την  φτιάξει.

Η δεύτερη ιστορία που εξελισσόταν ήταν για τους ερασιτέχνες bodybuilders Mike Katz και Ken Waller που προσπαθούσαν να κερδίσουν το IFBB Mr. Universe. Η σύλληψη για την ταινία ξεκίνησε το 1972, όταν οι Butler και Gaines ανέλαβαν μια αποστολή για να καλύψουν κάποια  εξειδικευμένα αθλήματα, καταλήγοντάς  σε έναν διαγωνισμό bodybuilding στο Mr. Universe, όπου ο Arnold Schwarzenegger ήταν καλεσμένος και  πόζαρε στην εκδήλωση. Αφού μίλησαν μαζί του ξεκίνησε η ιδέα για το «Pumping Iron».

 

Charles Gaines, George Butler και ο Arnold Schwarzenegger

Να σημειωθεί ότι  βιβλίο περιείχε φωτογραφίες των κορυφαίων bodybuilders του κόσμου και  γνώρισε επιτυχία ως μπεστ σέλερ. Τότε αποφασίστηκε η παραγωγή της ταινίας «Pumping Iron» και ο Charles Gaines ήταν ο αφηγητής της ταινίας. Η ταινία εκτόξευσε την  καριέρα του Arnold Schwarzenegger και του Lou Ferrigno. Και οι δύο θα γίνονταν αστέρες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ενώ ο Schwarzenegger είχε και μια  επιτυχημένη καριέρα στην πολιτική.

Charles Gaines και Arnold Schwarzenegger στο γυμναστήριο

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα