Αρχική » Σας Ευχαριστούμε για την ντόπα.. που εξάγεται! Αλλά θύμωσε ο Τζορτζ Καρλ

Σας Ευχαριστούμε για την ντόπα.. που εξάγεται! Αλλά θύμωσε ο Τζορτζ Καρλ

by admin

Φεύγει το 2016 αφήνοντας όμορφες χημικές αναμνήσεις και προσοδοφόρες αναβολικές εξαγωγές. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο Τζορτζ Καρλ προπονητής στο NBA μίλησε  ανοικτά για την ύπαρξη αναβολικών στο ΝΒΑ στο τελευταίο του βιβλίο! Προσδιορίζοντας την χώρα που είναι ιδανική για χρήση, τη Γερμανία.. “Γιατί διάολε πάνε στην Γερμανία κάθε καλοκαίρι; Αμφιβάλλω πως είναι για την κουζίνα τους.”

OK! Θα του απαντούσα αυτό που έγραψε η εφημερίδα έθνος, χρόνια πριν…

Στις αρχές του 2005 ο Εθνικός Εισαγγελέας της Ιταλίας προχώρησε σε αίτημα συνδρομής πληροφοριών προς τις ελληνικές αρχές, καθώς είχαν εντοπιστεί αναβολικές ουσίες προερχόμενες από τη χώρα μας. Την ίδια χρονιά εντοπίστηκαν φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη να διαθέτουν παράνομα αναβολικά σκευάσματα, ενώ φαρμακοποιός από τη Ρόδο εμπλεκόταν στην παράνομη διακίνηση 1.124.000 σκευασμάτων Deca Duraboline, Νandrolone Decanoate, Τestoviron, Ρroviron, Restandol και άλλων, σύμφωνα με την έκθεση της Συντονιστικής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών. Και το 2006 οι γερμανικές αρχές υπέβαλαν επίσημο ερώτημα για το καθεστώς διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων νανδρολόνης στην ελληνική αγορά.


 

Εδώ οι αιχμές του προπονητή Τζορτζ Καρλ

“Στο ΝΒΑ διαθέτουμε ένα πιο εξειδικευμένο τεστ για ντόπινγκ σε σχέση με το NFL (αμέρικαν φούτμπολ) και το MLB (μπέιζμπολ), για το οποίο πάντα καυχιόμασταν. Έχουμε θέμα αναβολικών πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε πριν από 30 χρόνια. Και αυτό με ενοχλεί πολύ πιο πολύ από τους ηλίθιους που έχουν μπελάδες εξαιτίας των “μαλακών ναρκωτικών”. Αναφέρομαι στα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση όπως τα αναβολικά, τις αυξητικές ορμόνες κτλ. Είναι εμφανές πως κάποιοι από τους παίκτες ντοπάρονται. Πως κάποιοι παίκτες μεγαλώνουν ( σε μυικό όγκο) και διατηρούνται λεπτοί και σε εξαιρετική κατάσταση; Πως επιστρέφουν από τους τραυματισμούς τόσο γρήγορα; Γιατί διάολε πάνε στην Γερμανία κάθε καλοκαίρι; Αμφιβάλλω πως είναι για την κουζίνα τους.

Το πιθανότερο είναι πως πάνε εκεί για τις πιο εξελιγμένες και δύσκολες να ανιχνευτούν στο αίμα ουσίες που διαθέτουν στην Ευρώπη για να βελτιώνουν την απόδοση. Δυστυχώς, φαίνεται πως πάντα τα τεστ για τα αναβολικά ήταν πιο πίσω από τα ίδια τα αναβολικά. Ο Λανς Άρμστρονγκ ποτέ δεν πιάστηκε ντοπέ. Νομίζω πως θέλουμε τους καλύτερους αθλητές να ξεχωρίζουν και όχι τους μεγαλύτερους, πιο πλούσιους κλέφτες που διαθέτουν τους καλύτερους επιστήμονες. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για αυτό.”


Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η είδηση του ελληνικού κυκλώματος που εξήγαγε στην Ευρώπη, τι σύμπτωση η ιστορία είναι παλιά και συνεχίζεται και σήμερα.

Παρακάτω το παλαιότερο άρθρο


Εξάγουμε αναβολικά σε όλη την Ευρώπη

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ μετά το σκάνδαλο της μεθυλτριενολόνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και έναν μήνα μετά τον αυστηρότερο νόμο για το ντόπινγκ, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα αναβολικά φάρμακα δεν εμπίπτουν σε ειδική υποκατηγορία ώστε να υπάγονται στον νόμο περί ναρκωτικών. «Αυτό μάς προκαλεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεχόμαστε αιτήματα άλλων χωρών και εμείς είμαστε με τα χέρια δεμένα», λένε άνθρωποι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών.

 

Από το 2004 οι σουηδικές αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα για την παράνομη εξαγωγή αναβολικών φαρμάκων στη σκανδιναβική χώρα αναφέροντας σε έκθεσή τους τα πλέον συχνά συναντώμενα σκευάσματα που κατάφεραν να δεσμεύσουν στα τελωνεία τους: με σειρά προτεραιότητας τα πιο «δημοφιλή» ήταν τα Deca-Durabolin, Νandrolone Decanoate, Restandol, Ρroviron, Τestoviron, Ρrimobolan και Winstrol- τα δύο τελευταία δεν διατίθενται πλέον στην ελληνική αγορά.

Πάνω από 12.000 τεμάχια νανδρολόνης και περίπου 14.000 τεμάχια τεστοστερόνης εντόπισαν οι Σουηδοί να μπαίνουν στη χώρα τους προερχόμενα από την Ελλάδα- είτε μέσω άλλων χωρών είτε απευθείας. Επιπλέον, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες του φαρμάκου Stanozol (με δραστική ουσία τη στανοζολόνη), το οποίο σήμερα δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα αλλά έχει άδεια παραγωγής και εξάγεται. Μάλιστα, στην έκθεση που απέστειλαν οι Σουηδοί εμφανίζονται ονόματα Ελλήνων, ενώ αναφέρονται ως τόποι αποστολής η Κως, η Αθήνα και η Πάργα.

700.000 σκευάσματα

Έναν χρόνο πριν, το 2003, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ εντόπισε φαρμακοποιό στη Ρόδο που φαινόταν ότι έχει μεταφέρει πάνω από 700.000 σκευάσματα αναβολικών φαρμάκων σε διάφορες επιχειρήσεις στην Ολλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία, συνολικού κόστους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, έπειτα από διεξοδικούς ελέγχους βρέθηκε ότι τα τιμολόγια που είχε κόψει προς τις επιχειρήσεις του εξωτερικού ήταν εικονικά, γεγονός που κίνησε υποψίες ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα διακινήθηκαν εντός της Ελλάδας. Ο εν λόγω φαρμακοποιός αθωώθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκε πως διέθεσε αναβολικά σε γυμναστήρια ή ιδιώτες εντός των συνόρων.

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα