Αρχική » Φάρμακα και αναβολικά, απασχολούν τις αρχές

Φάρμακα και αναβολικά, απασχολούν τις αρχές

by admin

Φάρμακα και αναβολικά, απασχολούν τις αρχές μιας το φαινόμενο συνεχώς αυξάνεται. Πάνω από το 50% των υποθέσεων αφορούν στο οικονομικό έγκλημα. Φάρμακα, αναβολικά, διαδικτυακός στοιχηματισμός είναι φαινόμενα, που βρίσκονται σε έξαρση, όπως και οι κάθε λογής απάτες για την αντιμετώπιση των οποίων συνεργάζονται εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές από όλη τη χώρα και την Ευρώπη.

Το 50% του πληθυσμού της γης είναι χρήστες του διαδικτύου. Είναι  κάτοχοι τουλάχιστον μιας συσκευής Smartphone, που  δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης στο διαδίκτυο. Αυτομάτως είναι και υποψήφια θύματα της Ψηφιακής Εγκλήματικότητας, καθώς το έγκλημα δεν έχει πατρίδα, ούτε γνωρίζει σύνορα.

«Τα παραδοσιακά εγκλήματα έχουν περάσει στον Κυβερνοχώρο, αλλά και άλλα καινούργια, όπως φθορά ψηφιακών δεδομένων, έχουν κάνει την εμφάνισή τους.» εξήγησε ο Ταξίαρχος και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Παπαπροδρόμου συμμετέχοντας στο πρώτο YouTube Live Streaming που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής. Γι αυτό και, όπως τόνισε, αναγκαία κρίνεται όχι μόνο η συνεργασία, αλλά και η δημιουργία του θεσμού του Εισαγγελέα για τον κυβερνοχώρο.

Θέματα πορνογραφίας ανηλίκων, προσωπικών και οικονομικών δεδομένων, έγκλημα στον κυβερνοχώρο βρίσκονται στην καθημερινότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς το Διαδικτυακό και Διασυνοριακό Έγκλημα ανθεί. «Όλες οι στατιστικές δείχνουν αύξηση του κυβερνοεγκλήματος. Συνέπεια της αύξησης των χρηστών στο διαδίκτυο σε όλο τον πλανήτη, αλλά και συμπεριφορών που στρέφονται κατά των οργανωμένων κοινωνιών ». Η συνεργασία των Ευρωπαϊκών Αρχών θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για την αντιμετώπισή του, καθώς οι δυσκολίες αντιμετώπισης είναι πολλές και πολλές φορές απαιτεί χρόνο.

Τρία χρόνια λειτουργίας και δράσης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπληρώθηκαν ήδη και η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς τα περιστατικά αυξάνονται καθημερινά και έχουν «επιθετικό χαρακτήρα». Υποθέσεις από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες όπως το Ισραήλ, η Γεωργία, η Ρουμανία κ.α. Πολλές από τις δραστηριότητες έχουν την έδρα τους εκτός της Ελλάδας με ό,τι εμπόδια και δυσκολίες συνεπάγεται αυτό. Ιδιαίτερη βαρύτητα, τα τρία αυτά χρόνια, δίνεται στην ασφάλεια των επικοινωνιών, στην προστασία των ανηλίκων και στην ενημέρωση. Ήδη, μόνο πέρσι ενημερώθηκαν 368 σχολεία σε όλη τη χώρα, κάτι που θεωρείται ρεκόρ.

Πάνω από το 50% των υποθέσεων αφορούν στο οικονομικό έγκλημα. Φάρμακα, αναβολικά, διαδικτυακός στοιχηματισμός είναι φαινόμενα, που βρίσκονται σε έξαρση, όπως και οι κάθε λογής απάτες για την αντιμετώπιση των οποίων συνεργάζονται εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές από όλη τη χώρα και την Ευρώπη.

Πολλές υποθέσεις αφορούν τους πενταψήφιους αριθμούς και τις παράνομες χρεώσεις πολιτών. Κάποιες από αυτές τις υποθέσεις πήραν ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης. Συχνά και τα φαινόμενα σεξουαλικού εκβιασμού και εξαναγκασμού των παιδιών, μέσω του διαδικτύου. Αλλά κι απάτες μέσω διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών. Τέλος, όπως τονίστηκε η χάραξη μιας κοινής αντεγκληματικής πολιτικής αποτελεί μονόδρομο.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα