Αρχική » Όλα!.Κοιλιακοί για υγεία και μετά για φιγούρα! Ο Μύθος –κοροϊδία!

Όλα!.Κοιλιακοί για υγεία και μετά για φιγούρα! Ο Μύθος –κοροϊδία!

by admin

Όταν οι κοιλιακοί φαίνονται αλλά δεν είναι ισχυροί, όταν δεν φαίνονται και είναι! Θέλω υγεία Μπορώ; και αν γίνεται η μέση μου λεπτότερη.

Μια αρθρογραφία αφιέρωμα στους αναγνώστες Άντρες και Γυναίκες ώστε να είναι ενημερωμένοι και υποψιασμένοι! Προτείνω να το διαβάσεις και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Μυαλό σου! Στο πρώτο μέρος αποκαθηλώνεται η κοροϊδία στο δεύτερο μέρος σε βοηθώ για την υγεία.

Μέρος 1ο

Το 2008 είχα διοργανώσει με την Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης ΕΟΣΔ το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bodybuilding & Fitness στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώνονταν στην Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την καινοτομία για την εποχή καλεσμένος ήταν και ο τότε Διευθυντής του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Κωνσταντίνος Μανδρούκας ένας άνθρωπος που πραγματικά ήταν ο πρώτος που πριν αρκετά χρόνια εκτίμησε την σωματική διάπλαση (Bodybuilding). Ένας  καθηγητής που ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα με το ανθρώπινο σώμα, (εδώ ο άνθρωπος έγγραψε ένα μόνο βιβλίο για τους κοιλιακούς-ραχιαίους και την λειτουργία τους ) σε αυτό το άρθρο θα στηριχτώ στα συγγράμματα του, τα τόσο πολύτιμα.

Κοιλιακοί

Η ιδεολογία ταύτισης
Η λεπτή μέση προσδιορίζει την υγεία του σώματος, η εμφανής διαγραφή των κοιλιακών μυών την φυσική κατάσταση, που λειτούργει ως αξιοπρόσεκτο ελκτικό στοιχείο για τους ανθρώπους. Εάν τους γυμνάζεις θα έρθει και η φιγούρα, δεν είναι κακό! Αρκεί να είναι αποτέλεσμα εκγύμνασης και διατροφής, όχι επειδή πήρες φαρμακευτικά χαπάκια winstrol! Είναι πολύ μοδάτα αρκετοί και αρκετές τα χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με κάποια άλλα χαπάκια για να σου κάνουν την φιγούρα .. τι πιστεύεις θα το ομολογήσουν;

Τι πως τα είπες;.. Είπα αυτό που νόμιζες αλλά τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Παρακάτω θα καταλάβεις ότι οι κοιλιακοί δεν είναι μόνο για φιγούρα, πρόσεχε λοιπόν ποιοι τους κατέχουν και στους προτείνουν στο πιάτο!

Ο Μύθος των Μοντελίστικων κοιλιακών Μυών

Πρέπει να τον πιστέψεις τον τύπο- τύπισα όπως τον Μέντορα πολιτικό που προσπάθησε να σε πείσει ότι πρέπει να τον ψηφίσεις για το καλό σου.. αυτόν πρέπει να τον ψηφίσεις για τους κοιλιακούς του!
abs-people

Εδώ θα σου εξηγήσω την διαφορά με απλά λόγια, για να μην σε δυσκολέψω, για σένα που είσαι ένας άνθρωπος που δεν επιθυμεί λόγια ανατομίας.
Το Bodybuilding η γυμναστική με βάρη καθορίζεται από την συνέπεια στην προπονητική ακολουθία και την διατροφή. Εάν κάποιος τύπος γυμνάζεται θα καταφέρει να φτάσει σε κάποιο επίπεδο Μυϊκότητας όπου οι Μύες του  θα διακρίνονται εμφανέστερα λόγω του χαμηλότερου ποσοστού λίπους. Είναι κάτι επιθυμητό.
Πρόσεξε! Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι είναι μύες εάν εκγυμνάζονται συχνά δεν εμφανίζονται απλά.. αλλά έχουν και μέγεθος, είναι διογκωμένοι..(γεμάτοι) ως μικρά μαξιλαράκια! Αυτό είναι αποτέλεσμα χρόνων εξάσκησης που έχει επιτύχει κάποιος διότι έχει εκγυμνάσει αυτό το σημείο συνεπέστατα.

Η κοροϊδία η κατηγορία της φιγούρας

Αρκετοί που κάνουν φιγούρα διαθέτουν κοιλιακούς μόνο που θα παρατηρήσεις ότι φαίνονται αλλά δεν έχουν πυκνότητα! αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ποντάρει περισσότερο στην Ντόπα και λιγότερο στην προπόνηση, τους ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουν στεροειδή και διουρητικά για να πουλήσουν εύκολα και άμεσα την εικόνα τους, Φιγούρα! Φυσικά υπάρχει και μια κατηγορία που χρησιμοποιεί στεροειδή γυμνάζεται με συνέπεια και διογκώνει μεγαλύτερους κοιλιακούς, όπως και μια κατηγορία η οποία δεν χρησιμοποιεί στεροειδή και διουρητικά και έχει καλή εικόνα, αυτοί όμως είναι η μειονότητα. Οι περισσότεροι που σου αναφέρω η κατηγορία της φιγούρας στηρίζονται σε Normal εκγύμναση και βασίζονται κυρίως σε διατροφική και φαρμακευτική ακολουθία που θα επιφέρει την εικόνα. Το κλασικό ποζάρισμα μπράτσων και κοιλιακών με την ιδεολογία τα κατάφερα!

abs d

Τους φιγουρατζήδες Θα τους πιάσεις πολύ εύκολα και από δυο τρία άλλα σημεία πχ γραμμωμένα αλλά λεπτά πόδια (κυρίως το πίσω μέρος του ποδιού), κακή ποιότητα κάτω πλάτης, αγύμναστοι πίσω δελτοειδής μύες, κατά τα αλλά είναι αθλητές η μοντέλα ΟΚ! Σύντομα το άρθρο μου: με έριξαν οι κριτές εγώ ήμουν τόσο καλός![quote]οι κοιλιακοί που είναι ισχυροί αλλά  δεν φαίνονται δεν συναρτάται ότι είναι και αδύναμοι![/quote]

Μέρος 2Ο

Θέλω υγεία Μπορώ; και αν γίνεται η μέση μου λεπτότερη;

Είσαι νέος άντρας –γυναίκα είσαι μεσήλικας πρώτα θα εκγυμναστείς για υγεία! Θα δημιουργήσεις μια φυσική κατάσταση σώματος ένα service ως άνθρωπος.[quote]δεν υπάρχουν γενικά προγράμματα κοιλιακών -ραχιαίων υπάρχει μόνο γενικό ξεφόρτωμα! απαίτησε πρόγραμμα για σένα [/quote]
Οι κοιλιακοί Μύες έχουν μια χρησιμότητα και λειτουργικότητα η οποία είναι τόσο σημαντική. Στηρίζουν το σώμα εκεί όπου στην Μέση του σώματος υπάρχει το κενό, εκεί που δεν υπάρχουν οστά.
Σκέψου του κοιλιακούς ως μια ισχυρή μηχανή αυτοκινήτου η οποία είναι εγκλωβισμένη στο σκάφος –αυτοκίνητο είναι τόσο ισχυρή αλλά δεν φαίνεται! Έτσι είναι και οι κοιλιακοί που δύναται να είναι ισχυροί αλλά δεν φαίνονται δεν συναρτάται ότι είναι και αδύναμοι, ότι δεν έχουν flexibility ευελιξία και αντοχή. Πυγμάχοι, παλαιστές, αθλητές στίβου, κολυμβητές, μαχητές πολεμικών τεχνών, απλοί άνθρωποι! που εκγυμνάζονται αλλά δεν προσέχουν έντονα το διαιτολόγιο τους διαθέτουν ισχυρούς κοιλιακούς και λεπτή μέση, μόνο που οι κοιλιακοί δεν φαίνονται φιγουρατζίδικα έχουν δηλαδή την μηχανή δουλεμένη.
Πρόσεξε δεν φαίνονται οι κοιλιακοί αλλά η μέση τους δεν είναι ξεχειλωμένη.

Συμβουλές για άνδρες – γυναίκες

Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο να το συζητήσεις με τον γυμναστή η την γυμνάστρια σου θα αποφασίσετε μαζί! δεν υπάρχουν γενικά προγράμματα κοιλιακών -ραχιαίων υπάρχει μόνο γενικό ξεφόρτωμα! απαίτησε πρόγραμμα για σένα και να εκτιμήσει πρώτα την κατάσταση σου, να σε δει, βάρος -ύψος, ταυτόχρονα  θα δώσεις το Ιστορικό σου (προβλήματα υγείας κλπ) και τι επιζητείς. Ζήτησε το πρόγραμμα να προσδιορίζει:

  1. σκοπός προπόνησης
  2. αριθμό επαναλήψεων
  3. ένταση
  4. διάλλειμα
  5. η τακτική εφαρμογής του

οι  πέντε παραπάνω παράμετροι είναι ένας προσανατολισμός για το τι ζητάμε..

  • Το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει εύκολες ασκήσεις ενδυνάμωσης κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Οι ασκήσεις αυτές είναι σκόπιμο και ενδεδειγμένο να εκτελούνται αργά και σωστά. (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΧΙΑΙΩΝ ΜΥΩΝ –ΜΑΝΔΡΟΥΚΑΣ σελίς 106)
  • Οι ασκήσεις πρέπει να διακρίνονται από 3 κυρίως σημεία :

1ο σημείο αφορά τις πιο εύκολες σε αντίσταση ασκήσεις
2ο  σημείο αφορά τις μέτριες
3ο σημείο αφορά τις δυσκολότερες [quote]Όταν κάνεις κοιλιακούς σίγουρα θα κάνεις και ραχιαίους, πρόσεξε! οι γυναίκες έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ισομετρική αντοχή από τους άνδρες! [/quote]

  • Η εφαρμογή του προπονητικού προγράμματος ξεκινά με τις εκτέλεση των πιο εύκολων ασκήσεων και καταλήγει στις πιο δύσκολες.
  1. Ο ρυθμός είναι μέτριος
  2. η επιλογή των ασκήσεων γίνεται με διαλείμματα για τους απροπόνητους
  3. χωρίς  διαλείμματα για τους προπονημένους (Μανδρούκας σελίς 107)
  • Οι ασκήσεις επιτρέπονται, όταν κατά την εκτέλεση δεν προξενείτε πόνος (Μανδρούκας σελίς 99)
  • Εάν εργάζεσαι για βγάλεις το ψωμί σου σε καθιστή θέση(εργασία γραφείου -οδηγός) ζήτησε ειδικό πρόγραμμα από τον γυμναστή η επιβάρυνση που δέχεσαι στους μεσοσπονδύλιους δίσκους της οσφυϊκής μοίρας είναι 40% μεγαλύτερη στην καθιστή θέση εργασίας από την όρθια θέση.
  • Εάν δεν γυμνάζεσαι και  έχεις μειωμένη νευρομυϊκή λειτουργία (είσαι χαλαρός ) ξεκινάς για αρχή να εκγυμνάσεις κοιλιακούς με πλειομετρικές ασκήσεις.
    Εδώ συζήτησε με τον γυμναστή

 

  • Κατά κανόνα η μέγιστη ενεργοποίηση των κοιλιακών Μυών σε μια άσκηση πρέπει πάντα να γίνεται υπό έλεγχο, συνυπολογίζοντας και την επιβάρυνση που ασκεί στην σπονδυλική στήλη, καθώς τότε μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος αποτελεσματική και σωστή προπόνηση.(σελις104)

 

  • Πολλές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να προπονήσουν συστηματικά και ειδικά τους κοιλιακούς μυς δραστηριοποιούν τους καμπτήρες των ισχίων περισσότερο απ΄ ότι χρειάζεται (Μανδρούκας σελίς 101)
    Εδώ συζήτησε το με τον γυμναστή

 

  • Όταν κάνεις κοιλιακούς σίγουρα θα κάνεις και ραχιαίους, πρόσεξε οι γυναίκες έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ισομετρική αντοχή από τους άνδρες! Αυτή η διαφορά μπορεί να οφείλεται στην μεγαλύτερη εγκάρσια επιφάνεια των μυϊκών ινών τύπου I(βραδείας συστολής, οξειδωτικές) (Oddson and Oddsson,1994) ( Μανδρούκας σελίς 59)

 

  • Οι εγκάρσιοι κοιλιακοί μύες δραστηριοποιούνται στην στροφή του κορμού και με αυτόν τον τρόπο βοηθούν στην σταθεροποίηση του σώματος (Μανδρούκας σελίς 97) τα δεδομένα αυτά συντελούν στην κατάλληλη διαμόρφωση προγραμμάτων.

Δική μου παρότρυνση δώσε έμφαση στους εγκάρσιους κοιλιακούς και ζήτησε πρόγραμμα! Γενικά ένα καλό πρόγραμμα αύξησης της ενδοκοιλιακής πίεσης επιδρά στην αποφόρτιση της σπονδυλικής στήλης.

  •  Εάν είσαι ο τύπος που προπονεί συχνά την μέση πρόσεξε το σύνδρομο της υπερχρήσης καλό θα είναι να αποφεύγονται ταυτόχρονα οι συνεχόμενες και πολλές επαναλήψεις που γίνονται χωρίς διάλλειμα. (σελίς 78) καθώς και να αποφεύγονται οι ασκήσεις που επιβαρύνουν άνισα τις αρθρώσεις στις ακραίες θέσεις.

Καλή υγεία!

Δές ακόμη εδώ:Το συμπλήρωμα του θεού! Ο στόχος είναι τα λεφτά! Έτσι είπε η Μαμά Εταιρεία, έτσι είπε ο Μπαμπάς Αφεντικό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα